βρηκα καποια ωραια αρθρα και αναλυσεις περι λαδιων αναρτησεων
τι κανει το λαδι
τι σημαινει ιξωδες
χαρακτηριστικα της καθε μαρκας και τυπου λαδιου
τι λαδι βαζουμε στη μπροστα αναρτηση και τι στη πισω αναρτηση (και γιατι διαφορετικο)
γιατι ειναι διαφορετικες οι απαιτησεις
σημεια λειτουργιας (θερμοκρασια και χιλιομετρα)
που μπορουμε να βελτιωσουμε σε σχεση με τα εργοστασιακα προτυπα και που μπορουμε να την πατησουμε
και βασικο.... να ξερουμε τι διαβαζουμε
http://www.peterverdone.com/wiki/index.php?title=Suspension_Fluid
http://www.gt-rider.com/thailand-motorcycle-forum/showthread.php/35734-WTB-fork-oil
http://www.docstoc.com/docs/25933305/fork-oil-weights
http://mahonkin.com/~milktree/motorcycles/fork-oil.html
http://www.gasgasrider.org/html/susp-oil.htm
http://www.ohlins.com/test_ny_artikel/Motocross-MC/Fluids/
το πιο χρησιμο πινακακι ειναι αυτο...
τι κανει το λαδι
τι σημαινει ιξωδες
χαρακτηριστικα της καθε μαρκας και τυπου λαδιου
τι λαδι βαζουμε στη μπροστα αναρτηση και τι στη πισω αναρτηση (και γιατι διαφορετικο)
γιατι ειναι διαφορετικες οι απαιτησεις
σημεια λειτουργιας (θερμοκρασια και χιλιομετρα)
που μπορουμε να βελτιωσουμε σε σχεση με τα εργοστασιακα προτυπα και που μπορουμε να την πατησουμε
και βασικο.... να ξερουμε τι διαβαζουμε
http://www.peterverdone.com/wiki/index.php?title=Suspension_Fluid
http://www.gt-rider.com/thailand-motorcycle-forum/showthread.php/35734-WTB-fork-oil
http://www.docstoc.com/docs/25933305/fork-oil-weights
http://mahonkin.com/~milktree/motorcycles/fork-oil.html
http://www.gasgasrider.org/html/susp-oil.htm
http://www.ohlins.com/test_ny_artikel/Motocross-MC/Fluids/
το πιο χρησιμο πινακακι ειναι αυτο...
Παντως αυτο που πρεπει να ξερουμε ως βαση, ειναι το ειδος χρησης και ποσο θελουμε να κρατησει. Πολυ αοριστο ακουγεται αυτο αλλα απο κει ξεκιναει η επιλογη του σωστου λαδιου.
Με οσα διαβασα και ειδα στους πινακες, ενα ειναι το σιγουρο. Πρεπει να σταματησουμε να μιλαμε, ζηταμε και τοποθετουμε λαδι αναρτησης, βαση του sae του. Αλλα βαση των υπολοιπων χαρακτηριστικων τουιστικων του.
No comments:
Post a Comment